Двубоят между Байерн Мюнхен и Бенфика от Шампонската лига се оказа препълнен с рекордни голове за две от звездите на "баварците" - Ариен Робен и Робърт Левандовски.

След 45 минути на "Алианц Арена" шампионът на Германия водеше с 3:0 над "лисабонските орли" в двубоя от Група Е на надпреварата.

В първия половин час на двубоя на два пъти се разписа 34-годишният Ариен Робен, който вкара съответно 30-ия и 31-ия си гол в Шампионската лига. Така той се превърна във втория най-резултатен холандец в турнира, изпреварвайки легендите Рой Макай (29 гола) и Патрик Клуйверт (29 гола). Първи в тази класация е бившият нападател на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид Рууд ван Нистелрой с 56 попадения.

Така той става и 17-ият най-резултатен играч в историята на Шампионската лига. Робен вече има 143 гола и 11 асистенции в 305 мача за Байерн. 

В 36-ата минута на първата част попадение вкара и централният нападател Робърт Левандовски. Това бе негов 50-ти гол в най-престижната клубна надпревара, което му позволи да изпревари великия Алфредо Ди Стефано (49 гола) и да се нареди до Тиери Анри на 6-ото място във вечната голмайсторска листа на турнира.

Малко по-късно в хода на срещата полякът се разписа още веднъж за своя 51-ви гол в турнира и така изпревари легендата на Арсенал, настанявайки се еднолично на 6-то място в листата на голаджиите.

Топ 10 на най-резултатни играчи в Шампионската лига:

Кристиано Роналдо - 121 гола

Лионел Меси - 105 гола

Раул Гонзалес - 71 гола

Карим Бензема - 59 гола

Рууд ван Нистелрой - 56 гола

Робърт Левандовски - 51 гола

Тиери Анри - 50 гола

Алфредо Ди Стефано - 49 гола

Андрий Шевченко - 48 гола

Златан Ибрахимович - 48 гола

Следете с Gong.bg: Рома срещу Реал Мадрид