Един от големите асове в редиците на Байерн Мюнхен –Ариен Робен призна, че целият тим е разчел ясно предупреждението след изненадващото отпадане на Барселона в четвъртфиналите на Шампионската лига. Холандецът разкри, че съдбата на каталунците е спомогнала за трезвото отношение към реванша срещу Севиля.

У дома Байерн стигна до нулево реми срещу испанците, а след успеха с 2:1 в първата среща тимът на Юп Хайнкес заслужено стигна до топ 4 на турнира.  „Разбира се, че това беше предупреждение”, каза Робен. „Доказа се, че всичко може да се случи във футбола. Ако играеш на подобно ниво, трябва да покажеш топ ниво. Такъв ще бъде случаят и в полуфиналите.”

Хайнкес: В началото никой не вярваше, че можем да стигнем до полуфиналите

„Сега сме в полуфиналите за Шампионската лига и Купата на Германия. Трябва да стигнем една стъпка по-далеч. В полуфиналите няма място за фаворити. Трябва да видим срещу кого ще се паднем и да се подготвим добре. Останаха само добри отбори.”

„Ако някой гледа отдалеч, може би 2:1 общ резултат изглежда все едно едва сме успели, а знаем, че Севиля е добър отбор. През първото полувреме имахме проблеми в средата на терена. Противникът имаше качества и опита да играе. Създадоха и някои положения. В крайна сметка ние имахме повече, но просто не успяхме да отбележим. Трябваше да отбележим гол в реванша”, заключи Робен.