Бразилската футболна легенда Ривалдо заяви, че Лионел Меси е уникален и е най-добрият в света.

Ривалдо остана без думи след представянето на Меси в първия полуфинален мач от Шампионска лига между Барселона и Ливърпул (3:0).

„Не мисля, че Барселона някога ще има футболист като Меси в историята си. Той е уникален и е най-добрият играч в света“, сподели Ривалдо.

„Не виждам никой през този сезон да успее да го засенчи и да му попречи да спечели индивидуалните награди за най-добър играч. Той ще спечели всичко – Златната топка, Наградата „The Best“ на ФИФА“, прогнозира бившият футболист на Барселона.

„Той помага на Барселона и вкарва фундаментално важни голове, които помагат на отбора, да спечели Ла Лига, да достигне до финала за Купата на Краля и почти да класира тима на финала на Шампионска лига.“

Ривалдо отново подчерта липсата на увереност във Филипе Коутиньо.

„Да, очевидно е, че той няма увереност, за да демонстрира най-добрите си добродетели. Сложно е да се намери причина за това и да се търси оправдание. Всички знаем, че Коутиньо е страхотен играч, но трябва да се адаптира към новата си реалност възможно най-скоро. Ако го направи, той ще бъде толкова решаващ за Барселона, колкото Меси и Суарес.“

„Със сигурност не се справя добре с натиска и трябва да демонстрира по-голяма увереност. Все още вярвам, че той ще преодолее този упадък“, каза още Ривалдо.