Рио Фърдинанд призна, че той и неговите съотборници в Манчестър Юнайтед са се чуствали унизени след изявите на Лионел Меси и Барселона във финала от Шампионската лига през 2011-а година. Каталунският тим надделя за втори път над „червените дяволи” във финалния мач от надпреварата.

Бившият бранител на английския тим, който не успя да спре Меси от унищожителното представяне във втория финал, разкри как всички в Юнайтед са били унизени след загубата с 1:3.

Педро откри резултата след 27 минути, след което Уейн Рууни изравни резултата. Последваха голове за Лео Меси и Давид Вия, които осигуриха тогава трофея за четвърти път в историята на Барселона. „Барселона ни даде абсолютен урок на „Уембли”. Стоях прав и ги гледах как вдигаха трофея. С мен бяха Гигс и Скоулс и с ръце на устата казваха, че са унизени. Меси им донесе всичко”, каза Рио пред Copa90.

Фърдинанд отдаде заслуженото на аржентинеца и призна, че въпреки, че е сравняван с Роналдиньо, то 32-годишният „гаучос” е по-добрият футболист. „Меси е „убиец”. Роналдиньо беше нереален, но мисля, че Меси е по-добрият играч. Той винаги вкарва или асистира”, призна още англичанинът.

Бившият защитник си припомни и победният гол на Меси на финала през 2009-а година, когато центриране на Шави дойде право на главата на Меси, който с глава прониза Едвин ван дер Сар в Рим.