Бившият английски бранител Рио Фърдинанд бе шокиран от гледката, в която Лионел Меси легна зад стената на ПСЖ при свободен удар за Манчестър Сити в мача им от Шампионската лига.

Аржентинецът вкара сензационен гол, който бе първи, откак премина при парижани, а неговият тим срази английския шампион с 2:0 в Париж.

По време на срещата пък Лео Меси легна зад стената на своя отбор, за да предотврати удар по земя от фаул на Риад Марез, а Фърдинанд коментира случката гневно.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

„Когато Маурисио Почетино му каже, че трябва да го направи това, веднага някой трябва да извика „не, не, не, не, не, не, не”.

Лионел Меси

източник: Gulliver/GettyImages

„Това не може да се случва на Лео Меси. Изключително неуважително е, ако трябва да бъдем честни. Ако бях в отбора, щях да кажа – „Човече, аз ще легна вместо теб. Съжалявам, но не можеш да го караш да прави това. На Меси работата му на терена не е да си цапа екипа”, каза Рио пред BT Sport.

По-рано в срещата Килиан Мбапе бе в същата позиция, потвърждавайки, че суперзвездите на ПСЖ не се плашат да защитават отбора.