Отборът на Манчестър Сити се класира за четвъртфиналите на Шампионска лига след изключителната победа със 7:0 над РБ Лайпциг, в която Ерлинг Халанд наниза цели пет попадения.

Според легендата на Манчестър Юнайтед, Сити играе превъзходен футбол и не би трябвало да се притеснява от никого в турнира. Фърдинанд все пак посочи, че единствено Байерн и Наполи могат да спрат „гражданите” към така бленувания трофей в турнира.

„В Сити искат да стоят далеч от Байерн и Наполи. Всички останали съперници са преодолими. Те са толкова добър отбор. Вече имат опит на това ниво и притежават играчи, които могат да наранят всеки един отбор на планетата”, коментира Фърдинанд.

Друг бивш играч на „червените дяволи” – Оуен Харгрийвс, подкрепи думите на своя колега.

„Ако Сити играч така, то няма защо да се притеснява от никого. Не би трябвало да се притесняват от отбори като Бенфика, Милан или Интер. Най-подценяваният отбор е Наполи. Когато са в ритъм, те са сериозна заплаха и ще бъдат сериозен противник. Наполи е един от най-добрите отбори в Европа, един от най-опасните и играят красив футбол”, сподели Харгрийвс.