Бранителят на Манчестър Сити Жоао Кансело изчетка сериозно своя треньор – Хосеп Гуардиола, назовавайки го най-добрият треньор. Това се случи на брифинг преди срещата срещу Аталанта в Шампионската лига.

Португалският защитник премина на „Етихад” през това лято, след като „гражданите” заплатиха 60 милиона британски лири на Ювентус, за да набавят нужната конкуренция на Кайл Уокър на десния бек. Посока италианският тим пък бе пратен бразилецът Данило.

Възможността за Кансело да се докаже пред каталунския спец е ограничена, след като той има само два старта в Премиър лийг, но се очаква 25-годишният играч да играе срещу Аталанта, след като Уокър продължава да лекува вирусно заболяване. „Дойдох в Ман Сити, за да се уча. Мисля, че това е най-доброто, след като Гуардиола е най-добрият наставник в съвременния футбол”.

„Истина е, че ми отнема малко повече време за аклиматизация, но най-важното е, че клубът печели. Щастлив съм в този момент и ще изчакам да имам възможност да играя. Няма проблем, докато отборът се справя”, призна Кансело.

Досега в „турнира на богатите” Сити записа две победи, надделявайки над Шахтьор Донецк и Динамо Загреб.