Над 2500 стюарди ще се грижат за сигурността на „Уембли“ по време на финала в Шампионска лига тази събота. Това е рекорден брой за митичния стадион в Лондон. 
 
Освен това феновете ще могат да влизат на "Уембли" 4 часа преди началото на мача вместо два, както е обикновено. Транспортът в Лондон ще предоставя допълнителни услуги, за да подпомогне потока от привърженици към стадиона. Има и сериозни инвестиции в камери, за да може охраната внимателно да следи какво се случва.
 
Преди 3 години на финала на Евро 2020, в който Италия подчини Англия, фенове се опитаха да влязат на стадиона без билети, като според разследването на „Уембли“ е имало около 2000 души, които са били там гратис.
 
Последните два финала в ШЛ бяха белязани от безредици сред феновете. Привърженици бяха подложени на сълзотворен газ пред „Стад Дьо Франс“ преди 2 години, а според доклада на УЕФА е „забележително, че никой не е загубил живота си“. Тогава международната централа беше обвинена, че „се отнася към феновете като към добитък“.