Младежките формации на Ливърпул и Наполи определено покачиха градуса преди тазвечершния двубой между двата тима от груповата фаза на Шампионската лига. Срещата на тимовете до 19 години завърши при 1:1, а това не би било възможно без скандалното съдийство на румънския съдия Мариуш Аврам.

Недоволството сред „червените” беше толкова голямо, че след последния съдийски сигнал директорът на младежката академия в Ливърпул Алекс Ингълторп си позволи да слезе на терена и да поиска обяснение от Аврам.

Това, което преля чашата на търпението за гостите, беше късният изравнителен гол за Наполи. Джанлука Гаетано засече центриране в четвъртата минута от добавеното време, а Ливърпул протестира яростно, защото в същия момент имаше 2 топки на терена. Играчите на Бари Лютас моментално наобиколиха съдията, който с красноречив жест показа, че не се интересува от протестите им.

Резултатът беше труден за преглъщане, тъй като в хода на мача пострада и холандското момче-чудо на „червените” Боби Адеканье. Именно 17-годишният нападател откри резултата през първото полувреме, но още преди почивката стана жертва на брутално единоборство и напусна стадион „Паскуале Яниело” с патерици.

Това обаче далеч не беше единственият случай, когато играчите на Наполи си позволиха да си служат с откровени грубости. Резервата Боби Дънкан отнесе удар с лакът в извънигрова ситуация, а мачът приключи с общо 7  показани жълти картона.

В първата си среща от Младежката лига на УЕФА младите таланти на Ливърпул разбиха ПСЖ с 5:2.