На Юрген Клоп ще му се наложи да се лиши от двама играчи от първия отбор на Ливърпул за втората половина на сезона в Шампионската лига. Това ще се случи, след като клубът от Мърсисайд си купи Коди Гакпо от ПСВ Айндховен в края на 2022-а година.

Ливърпул, както и всеки друг клуб в елиминациите, има право на 25 играчи от „Списък А“ в отбора си за турнира, но осем от тях задължително трябва да се обучени в Англия до 18-годишна възраст или поне да са имали тригодишен период там.

БГНЕС / BGNES
36 снимки

Клоп посочи група от 24 играчи за груповата фаза, след като нямаше достатъчно подходящи местни футболисти. Така той ще бъде принуден да остави един играч, за да направи място за новото попълнение Гакпо след трансфера му за 45 милиона паунда на „Анфийлд“.

Клоп също така ще трябва да решава за избора на Наби Кейта и Алекс Окслейд-Чембърлейн. Двамата не бяха в листата за групите, тъй като се контузиха дълготрайно и германецът реши да не ги включва. Сега и двамата са готови и могат да се върнат, а Окслейд-Чембърлейн се класифицира като играч, обучен от асоциацията, но това не решава напълно проблемите на мениджъра.

БГНЕС / BGNES
38 снимки

Това е така, тъй като половината от осемте обучени играчи на Ливърпул трябва да са тренирали и в клуба, а тези футболисти са само трима – Трент Александър-Арнолд, Куивийн Келехър и Къртис Джоунс.

Клоп може да реши този проблем, като регистрира Стефан Байчетич като играч от „Списък Б“ според регулациите на УЕФА. Тези футболисти там могат да участват в Шампионска лига без да са част от отбора от 25 играчи. Байчетич, който се присъедини към Ливърпул от Селта Виго през 2020-а, вече има право да стане играч в „Б“, след като прекара две години в клуба и беше под 21 години.

В осминафиналите Ливърпул първо ще приеме европейския шампион - Реал Мадрид, а вторият мач-реванш ще се играе на "Сантиаго Бернабеу".