Отборът на Реал Мадрид разгроми с 6:0 Галатасарай в домакински двубой от груповата фаза на Шампионската лига. Родриго отбеляза два бързи гола за "кралете" в началото на срещата, а малко по-късно Серхио Рамос реализира от дузпа и направи резултата класически. В последната минута на първата част Карим Бензема отбеляза за 4:0. През втората част отново Бензема реализира за 5:0, а в добавеното време младокът Родриго оформи своя хеттрик и отличното представяне на "кралете". 

Началото на двубоят за домакините бе перфектно. Още в 4-ата минута Родриго отбеляза с брилянтен удар в долния ляв ъгъл, след като бе изведен в наказателното поле от превъзходен прехвърлящ пас на Марсело. 

Само три минути по-късно отново Родриго удвои аванса на "кралете". Той скочи най-високо в наказателното поле, за да засече перфектно центриране на Марсело и да нанесе отблизо удар с глава в дясната страна на вратата, оставяйки Фернандо Муслера безпомощен.

В 11-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, а съдията Феликс Цвайер прекъсна играта и индикира, че ще провери ситуацията с помощта на ВАР. След проверката реферът отсъди удар от бялата точка, с който се нагърби капитанът на Реал - Серхио Рамос. С красиво изпълнение испанецът изпрати топката неспасяемо във вратата на Фернандо Муслера.

В 22-ата минута Флорин Андоне овладя отскочила топка, навлезе в опразненото пространство и отправи удар към вратата от дистанция, но той бе неточен и премина високо над напречната греда. 

Секунди по-късно Карим Бензема отправи невероятен удар от границата на наказателното поле. Французинът можеше да застраши сериозно вратаря, но топката рикошира във футболист от противниковата защита.

В 39-ата минута Каземиро вкара топката в мрежата на Муслера, но асистент-реферът вдигна флага си и главният съдия отсъди засада.

В края на първата част Карим Бензема реализира за 4:0. Младокът Родриго се отличи и с асистенция, след като отправи прецизно подаване, с което намери француцинът в наказателното поле и за него остана да шутира по превъзходен начин по трева в средата на мрежата.

Getty Images
46 снимки


В 51-ата минута Карим Бензема беше в добра позиция, достигайки до центриране от крилото, но изпълнението му след това не бе никак точно и топката профуча високо над напречната греда.

В 67-ата топката отскочи извън наказателното поле и попадна в краката на Тони Кроос, който насочи удара си в долния десен ъгъл на целта, но вратарят бе на точното място и отрази. 

Минута по-късно Иско пропиля страхотна възможност да направи победата на Реал още по-изразителна. Той засече прецизно центриране от ъглов удар и насочи топката в рамките на вратата на Муслера, но стражът извърши великолепно спасяване. 

В 74-ата Бензема овладя добро подаване и излезе очи в очи с вратаря. Французинът изстреля топката към левия ъгъл, но Муслера реагира перфектно.

В 78-ата минута Галатасарай имаше добра възможност да върне едно попадение, но Тибо Куртоа внимаваше и отрази удара с глава, който тупна коварно пред него.

В 81-ата Бензема реализира второто си попадение в двубоя и направи резултата разгромен. Дани Карвахал изпрати успореден пас на крака на Карим Бензема в наказателното поле, който се нагласи и запрати топката ниско в средата на мрежата.

В добавеното време на срещата Родриго оформи своя хеттрик, правейки резултата 6:0. Младокът достигна до точно подаване дълбоко в наказателното поле, пратено от Карим Бензема, и преодоля вратаря с удар по трева в средата на мрежата.

Въпреки разгромната победа Реал остава втори в класирането и все още изостава на 5 точки зад ПСЖ. Галатасарай е последен с една-единствена точка в актива си. 

Всички резултати и голмайстори от останалите срещи можете да видите ТУК!