Наставникът на испанския шампион Реал Мадрид - Зинедин Зидан може да бъде уволнен от клуба, ако резултатите не се подобрят в следващите два мача, твърди днес френското издание „L’Equipe“.

Зидан, един от най-великите играчи в историята на „Лос Бланкос“, също е един от най-успешните им треньори в последните години. След като първоначално напусна „Сантиаго Бернабеу“, французинът бързо се завърна след напускането на Жулен Лопетеги и неуспешния период на треньора на втория тим на „белите“ – Сантяго Солари.  

Въпреки спечелената титла през миналия сезон, тимът не върни добре от началото на новата кампания. Две поредни поражения в последните два мача, които бяха и домакински - от Кадис в Ла Лига  и Шахтьор Донецк в Шампионската лига, могат да доведат до раздяла между двете страни.

Според „L’Equipe“ на Зидан му е било заявено, че разполага само с две срещи, за да спаси работата си. Това, което е обезпокоително от гледна точка на Зидан, е, че в събота предстои „Ел Класико“ на „Камп Ноу“ срещу Барселона, а след това през седмицата и гостуване на Борусия Монхенгладбах в Шампионската лига.

Междувременно мадридският вестник „AS“ вече смята, че ръководството на Реал има два варианта за евентуален заместник на Зидан. Това са бившият мениджър на Тотнъм Маурисио Почетино и клубната легенда на Раул Гонсалес.