Станаха ясни и носителите на индивидуалните награди от Шампионската лига за миналия сезон (2016/17). Доминацията на футболисти на Реал Мадрид беше нарушена единствено от вратаря на Юве - Джанлуиджи Буфон. 

Кристиано Роналдо беше избран за №1 през сезона в Шампионска лига

"Всяка една година целите са едни, трофеи и купи, чест и удоволствие е да бъда тук, благодаря и на съотборниците ми, те ми дават мотивация, щастлив съм и заради феновете на Реал Мадрид", каза Роналдо, който взе и наградата за нападател на годината.

Футболистка на годината в женската Шампионска лига стана Лийке Мартинс.

"Невероятно е, огромна чест е, благодаря ви за всичко, едно голямо благодаря", каза тя, след като получи наградата от президента на УЕФА Александър Чеферин.

В началото на церемонията президентът на УЕФА Александър Чеферин връчи наградата на президента на централата, която се връчва лично от него, на футболист, който е заслужил този трофей. Той отиде в легендата на Рома - Франческо Тоти.

"Той беше идол на хиляди, човек може само да го уважава, и като президент на УЕФА и като личност", коментира Чеферин при връчването на наградата на италианската футболна легенда. 

"Тази награда е специална за мен, за всичко което правих, за всички хора, бях честен към себе си", коментира Тоти, след като получи наградата.

Вратар на годината стана Джанлуиджи Буфон, който беше щастлив след получаването на приза.

"Горд съм, че получавам наградата, ще направя всичко възможно да продължа да играя на високо ниво", каза италианският вратар.

Защитник на годината стана бранителят на Реал Мадрид - Серхио Рамос. 

Друг играч на "белия балет" - Лука Модрид стана полузащитник на годината.

"Не оставихме никакъв шанс на Ювентус през второто полувреме на финала в Кардиф", каза той след получаването на наградата, коментирайки финала в Шампионска лига срещу италианците.

Вратар на годината, защитник на годината, полузащитник на годината и нападател на годината са останалите категории, които също ще бъдат определени на церемонията по време на тегленето на жребия за груповата фаза на Шампионската лига за сезон 2017/2018.

Безспорно Кристиано Роналдо беше избран за нападател на годината.

"За мен е хубаво да правя това, което искам, а то е да играя футбол, благословен съм, че съм тук отново", коментира португалският национал и играч на Реал Мадрид.

"Трябва здрава работа и посвещение на това, което правиш. Обичам да вкарвам голове и да печеля трофеи", допълни той.