За втори път в последните три сезона и шести от десет години насам Реал Мадрид отпразнува титлата в Шампионската лига със своите фенове по улиците на испанската столица.

Няколко хиляди излязоха в неделя, за да посрещнат отбора ден, след като той спечели рекордната 15-а титла в Шампионската лига след победа над Борусия Дортмунд с 2:0 на "Уембли".

Gulliver/GettyImages
23 снимки

Привържените на тима може да има още повече поводи за празнуване през следващите дни, тъй като според медиите клубът е близо до обявяването на дългоочаквания трансфер на френската звезда Килиан Мбапе.

Тържествата започнаха от стадион "Сантяго Бернабеу". Открит автобус откара делегацията на отбора, за да се срещне с правителствени служители, докато феновете се събраха по улиците, за да поздравят шампионите. Преди това Реал спечели Шампионската лига през 2022 година.

Няколко хиляди се очакваха на традиционното място за празнуване на клуба на площад Сибелес, където капитанът Начо Фернандес покри статуята на богинята Кибела със знаме и шал на тима.

Празненствата приключиха на препълнения Бернабеу, където играчите показаха на феновете трофея от Шампионската лига.

Реал отпразнува титлата в испанското първенство преди три седмици по подобен начин, но не успя да отиде на "Сантяго Бернабеу", защото съоръжението беше домакин на концерт. Тейлър Суифт пя там преди няколко дни, но клубът успя да го подготви навреме за празненствата около финала на Шампионската лига./ БТА