Реал Мадрид приема Ливърпул в реванш от осминафиналите в Шампионската лига. Сблъсъкът на "Бернабеу" е тази вечер от 22:00 часа. "Белите" спечелиха първата среща на "Анфийлд" с 5:2, след като изоставаха с 0:2 в началните минути. 

Испанският гранд е кошмар за мърсисайдци в последно време, след като спечели шест от последните седем мача между двата отбора в най-престижния клубен турнир. 

"Кралския клуб" играе силно в Шампионската лига, но в Ла Лига се представя доста колебливо. Отборът записа две равенства и победа след двубоя с "червените", а освен това отстъпиха и на Барселона с 0:1 в първи полуфинал за Купата на краля. Реал е продължавал напред в 26 от 27 случая, в които е спечелил първия мач като гост. Единственото изключение е отпадането от Аякс през 2019 година. 

Ливърпул направи равенство с Кристъл Палас, след което победи Уулвс и разби Манчестър Юнайтед след първата среща с "белите". В последния кръг от Висшата лига възпитаниците на Юрген Клоп се върнаха в реалността за тях този сезон и загубиха с 0:1 от Борнемут като гост. Този провал отдалечи мърсисайдци от топ 4 и значително усложни шансовете им за класиране в Шампионската лига през следващия сезон.

Наставникът на домакините Карло Анчелоти ще може да използва Карим Бензема, който не игра срещу Еспаньол. Дейвид Алаба вече поднови тренировки, но отпада за двубоя тази вечер. Другата добра новина за "лос бланкос" възстановяването на Ферлан Менди, който дори може да започне като титуляр. 

Ливърпул е без контузените Тиаго Алкантара и Луис Диас. Вчерашната тренировка пропуснаха Джордан Хендерсън и Стефан Байчетич. И двамата пропускат срещата в Мадрид.