Реал Мадрид сломи Селтик с резултат 3:0 в един от най-интересните мачове от първия кръг на груповата фаза в Шампионската лига. Винисиус Жуниор откри резултата за "лос бланкос" в 56-та минута, а четири минути по-късно Лука Модрич направи резултата 0:2. Еден Азар беше точен за третия гол на гостите в 77-та минута.


БТА
20 снимки

Още в 25-та секунда Селтик можеше да изненада гиганта Реал Мадрид, но удара на Лиел Абада бе блокиран от защитник на "лос бланкос". Последва корнер, от който не дойде нищо опасно, а секунди по-късно в 2-та минута вдъхновените шотландци изпълниха още един ъглов удар, след разбъркване в наказателното, топката стигна безопасно до ръцете на Куртоа.

Винисиус демонстрира бързината си и добрата си техника като проби в половината на Селтик в 4-та минута. Крилото на гостите бе спряно с нарушение. Тони Кроос изпълни заучено, като върна топката към Фредерико Валверде, който центрира, но топката бе изчистена спокойно от домакините.

Великолепно двойно подаване между Винисиус и Бензема даде нова възможност за Реал Мадрид в 11-та минута. Винисиус центрира към французина, който след двойното подаване, се освободи на втората греда. Бензема обаче не успя да нацели топката добре и удар така и не се получи, вместо това Лука Модрич стигна до топката, но стреля в тялото на защитник.

Добра контраатака на Селтик в 13-та минута доведе до първия точен удар за домакините в мача. Отново Лиал Абада се беше озовал на върха на атаката, след като защитата на Реал увисна. Израелецът не успя да се възползва от това по-най добрия начин и изстреля топката прекалено леко и право в средата на вратата, а Куртоа не се затрудни да улови.

Селтик продължи да упорства, като в 21-та минута много плътен удар на Калъм МакГрегър срещна гредата и излезе. Футболистът на домакините стреля извън наказателното, а само късмета спаси испанския тим, след като Куртоа дори не помръдна на голлинията.

Шотландският тим изглеждаше като по-силния на терена, в 26-та минута отново добър пробив на Рео Хатате в наказателното на "лос бланкос". Японецът се опита да подаде към точката за изпълнение на дузпи, но рикошет изпрати топката до вратата. Много лоша новина за Реал Мадрид само минута по-късно - Карим Бензема се хвана за крака и започна да накуцва. Изглежда французинът има проблем в коляното. Малко по-късно в 30-та минута, Еден Азар се появи в игра на мястото на Карим Бензема. Това определено не е добра новина за Карло Анчелоти.

Въпреки че Реал Мадрид владееше повече топката, Селтик изглеждаше като по-опасния отбор. Особено без Карим Бензема на терена. 

Лука Модрич показа техниката си и на няколко пъти разигра японеца Рео Хакате в наказателното поле на Селтик. Хърватинът върна към Дани Карвахал, който изпрати ниско центриране към влезния от пейката Еден Азар. Белгиецът не успя да уцели топката. Само минута по-късно в 43-та, Винисиус се измъкна и остана очи в очи с Джо Харт, ударът му обаче не бе добър и англичанина се намеси решаващо, за да запази нулевото равенство.

Селтик можеше да поведе още в първите секунди на второто полувреме - Даизен Маеда засече центриране, но не успя да нанесе хубав удар. Кълбото отиваше към десния ъгъл на вратата, но Куртоа нямаше проблеми да улови кълбото. Реал Мадрид продължи да владее топката по продължително, но Селтик изглеждаше много добре подреден и подготвен за този мач и "лос бланкос" не намираха пролуки в защитата на шотландците.

Гостите изнесоха топката по-прекарасен начин в 56-та минута, след като домакините пресираха дълбоко в наказателното. Фредерико Валверде проби отдясно и намери Винисиус в наказателното на Селтик. Бразилецът запази хладнокръвие и стреля точно във вратата - 0:1.

Вдъхновен Реал Мадрид тръгна уверено напред и стигна до второ попадение след страхотна игра на Еден Азар, който намери Лука Модрич, а хърватина изигра положението отлично, като залъга защитник на Селтик, за да му се открие цялата врата. Джо Харт нямаше шанс да спаси - 0:2.

След двете попадения, Реал Мадрид установиха контрол над мача и успокоиха темпото. "Лос бланкос" продължи с владеенето на топката, но играчите на Карло Анчелоти продължиха да търсят нов гол. Това се случи, когато в 77-та минута Дани Карвахал намери Еден Азар, а той трябваше само да постави крака си на пътя на топката, за да тя влезе във врата - 0:3. Белгиецът замести подобаващо Бензема, като записа гол и асистенция на своята сметка.

Реал Мадрид намали оборотите в последните минути на мача, но гостите се възползваха от контраатака в 90-та минута, като Родриго бе намерен с хубав пас. Младият футболист на гостите стреля, но ударът му не бе достатъчно добър, за да застраши вратата на Джо Харт.

FT / СЕЛТИК - РЕАЛ МАДРИД 0:3

0:1 Винисиус Жуниор 56'

0:2 Лука Модрич 60'

0:3 Еден Азар 77'

Съставите на двата отбора:

Селтик: 1. Джо Харт, 11. Лиел Абада, 17. Жота, 6. Мориц Йенц, 20. Картър-Викърс, 42. Калъм МакГрегър, 33. Матю О'Райли, 3. Грег Тейлър, 11. Рео Хатате, 88. Йосил Юранович, 7. Йоргос Якумакис

Старши треньор: Ангелос Постекоглу

Реал Мадрид: 1. Куртоа, 4. Дейвид Алаба, 3. Едер Милитао, 23. Ферлан Менди, 15. Фредерико Валверде, 2. Дани Карвахал, 10. Лука Модрич, 18. Орелиан Чуамени, 8. Тони Кроос, 20. Винисиус Жуниор, 9. Карим Бензема

Старши треньор: Карло Анчелоти

Стадион: Селтик Парк

Главен съдия: Сандро Шерер