Отборът на РБ Залцбург успя да влезе в груповата фаза на Шампионската лига, след като за втори път победи с 2:1 Брьондби. Днес отборът на Матиас Ясле вкара два гола до 10-ата минута в Копенхаген и след това успя да удържи преднината си, въпреки че датчаните върнаха едно попадение в средата на втората част, но крайният успех бе за РБ Залцбург.

Гостите откриха резултата още в 4-ата минута. Мохамед Камара пусна перфектен дълъг пас към Шешко, който овладя топката и без проблеми преодоля Мадс Хермансен. Докато домакините се окопитят, резултатът стана 0:2. В 10-ата минута Шешко комбинира с Арансън, а американецът прати топката във вратата на Брьондби и до голяма степен предопредели крайния победител.

Брьондби не тръгна "ва банк", защото знаеше, че това може да доведе до съкрушителен резултат. Публиката подкрепяше сърцато своите, но те не намираха начин да затруднят защитата на гостите. Напрежение пред Филип Кьон възникна само след няколко статични положения, при които неизменно беше търсен капитанът на датчаните Андреас Максо. Централният защитник имаше ключова намеса в края на полувремето, когато попречи на Адейеми да вкара трети гол за гостите от Австрия.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

След почивката футболистите на Брьондби се активизираха. С всяка следваща минута домакините изглеждаха по-уморени, но се стараеха да затрудняват максимално съперника. Тройната смяна след час игра и влизането на Йенс Мартин Гамелби, Антон Хендриксен и Анис Бен Слиман помогна на датския тим да вдигне темпото. В 62-ата минута добре изпълнено статично положение завърши с гол на Максо за 1:2.

Брьондби се нуждаеше от още два гола, за да се добере до продължения, а РБ Залцбург не показваше, че може да позволи нещо подобно. Австрийците си върнаха контрола в средата на терена, но без да създават положения пред Хермансен. В края домакините рискуваха и пратиха много хора в противниковата половина.

РБ Залцбург ще играе в групите на Шампионската лига за трета поредна година, а Брьондби ще се подвизава в Лига Европа, където никога до момента не е участвал в груповата фаза.