Отборът на РБ Лайпциг постигна разгромна победа в гостуването си на белгийския Брюж  с гръмкото 5:0 в двубой от петия кръг на група „D“ в Шампионската лига. По този начин „биковете“ записаха първа победа в турнира и се върнаха в битката за третото място в групата, което дава право на участие в Лига Европа.

Gulliver/GettyImages
41 снимки

Още до почивката мачът беше решен, тъй като резултатът беше 4:0 за германците. Още в 12-ата Кристофър Нкунку откри, а 17-ата минута Емил Форсберг удвои от дузпа.

В 26-ата Андре Силва направи резултата класически, а в самия край на първото полувреме Форсберг вкара втория си гол в мача за 4:0.

През второто полувреме, с оглед на резултата, темпото спадна драстично, но все пак домакините имаха своите възможности, които обаче така и не успяха да ги реализират.

В третата минута от добавеното време обаче РБ Лайпциг все пак стигна до пето попадение чрез Нкунку, който вкара втория си гол и оформи крайния резултат.

Така Лайпциг и Брюж имат по 4 точки, като всичко ще се реши в последния кръг, когато германците приемат лидера и сигурен победител в групата Манчестър Сити, докато Брюж гостува на Пари Сен Жермен, който е недостижим на втората позиция.