РБ Лайпциг победи с 3:2 Реал Мадрид в мач от Група F на Шампионската лига. Домакините изиграха много силни първи 20 минути, когато вкараха два бързи гола чрез Йошко Гвардиол (13) и Кристофър Нкунку (18). Винисиус върна надеждите на "кралския" клуб с попадение в 44-ата минута, но вялата игра на бразилеца и съотборниците му след почивката не затрудни "биковете", които се носеха на крилете на вдъхновението. Резервата на домакините Тимо Вернер сложи точка на спора с трети гол в 81-ата минута, а в последните секунди на добавеното време нападателят на гостите Родриго спечели дузпа, която сам превърна в гол.
 
За Реал Мадрид загубата е първа от началото на сезона, но тя няма да попречи на отбора да се класира за следващата фаза на Шампионската лига. "Кралския" клуб обаче ще трябва да спечели последния си мач в групата като домакин на Селтик, за да си гарантира първото място. РБ Лайпциг пък не трябва да губи от Шахтьор Донецк, за да е сигурен за елиминациите.
Домакините започнаха вихрено и още в 1-ата минута създадоха напрежение пред вратата на съперника. Форсберг нахлу отляво и пусна остро центриране по земя към Андре Силва, което обаче бе пресечено по блестящ начин от стража на Реал Мадрид. Малко след това дълго центриране прехвърли цялата отбрана на Лайпциг и стигна до Чуамени, но ударът му с глава не намери целта. 
 
В 13-ата минута Андре Силва засече центриране от корнер, като Тибо Куртоа успя да отрази удара му, но при добавката Йошко Гвардиол бе безпощаден - 1:0.

Три минути след гола домакините пропуснаха да нанесат втори удар. Кристофър Нкунку се отскубна от бранителите на Реал Мадрид, не можа да го спре и излезлия извън наказателното си поле Куртоа, но ударът му се спря във външната част на мрежата. 

Нкунку обаче се реваншира в 18-ата минута, когато със зверски шут прати топката под гредата за 2:0. Топката стигна до 24-годишния французин и с голяма доза късмет, след като рикошира в крака на Чуамени след изстрел на Раум. 
 
Първата сериозна опасност пред вратата на Лайпциг дойде чак в 35-ата минута, след като Родриго проби отляво и шутира в близкия горен ъгъл на вратаря Бласвих, който обаче с чудесен рефлекс изби в ъглов удар. Две минути след това и Винисиус отправи чудесен изненадващ удар от наказателното поле, но стражът на "биковете" отново бе безупречен. Отлична контраатака на немския тим в 41-ата минута изведе Собослай на стрелкова позиция, но той шутира слабо в ръцете на Куртоа.
 
Минута преди почивката Реал се върна в мача след гол на Винисиус. Марко Асенсио слаломира между двама бранители в наказателното поле и качи топката на Винисус, който направи безпомощен Бласвих - 2:1.

Втората част започна с атаки и към двете врати, като първият голям шанс се откри пред гостите в 53-ата минута. Чуамени получи хитро подаване в наказателното поле и шутира без забавяне, но ударът му беше блокиран. Малко след това Лукас Васкес не успя да намери свой сътборник, след като се озова сам до аутлинията в близост до вратата на Лайпциг. В 65-ата минута Винисиус бе изпуснат от отбраната на "биковете", но в последния момент страхотна намеса на Гвардиол не позволи на бразилеца да отправи удар към Бласвих.

Четвърт час преди края Марко Розе предприе тройна смяна и в игра се появиха Тимо Вернер, Дани Олмо и Абду Диало. Колегата му Анчелоти отговори с пускането на Давид Алаба и Дани Карвахал. Малко след влизането си Вернер бе изведен чудесно пред вратата на Реал, но изстрелът му по диагонала мина покрай десния стълб на Куртоа. В 74-ата минута Нкунку опита фалцов удар в далечния ъгъл, но техниката му изневери.  

Винисиус пропиля чудесен шанс да изравни в 79-ата минута. Той получи отличен пас от Марко Асенсио и като по чудо не уцели вратата от няколко метра.

Това обаче направи Тимо Вернер в 81-ата минута, след като бе изведен на празна врата от направилия чудесен пробив отдясно Мохамед Симакан - 3:1.

Друга резерва на Лайпциг - Дани Олмо пропусна да се разпише две минути преди края, когато бе намерен с фантастично подаване от Гвардиол. В добавеното време на мача Бласмих изби шут на Родриго в близкия ъгъл.

В последните секунди на 3-минутното продължение Родриго бе препънат от Нкунку в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Бразилецът сам изпълни дузпата и оформи крайния резултат - 3:2 за РБ Лайпциг.

 
РБ ЛАЙПЦИГ - РЕАЛ МАДРИД 3:2

1:0 Йошко Гвардиол (13)
2:0 Кристофър Нкунку (18)
2:1 Винисиус (44)
3:1 Тимо Вернер (81)
3:2 Родриго (90+3-дузпа)
 
РБ Лайпциг: 21. Бласвих, 2. Симакан, 32. Гвардиол, 4. Орбан-к, 22. Раум - 8. Айдара, 24. Шлагер - 17. Собослай, 18. Нкунку, 10. Форсберг - 19. Андре Силва
Треньор Марко Розе

​Реал Мадрид: 1. Куртоа - 17. Лукас Васкес, 22. Рюдигер, 3. Милитао, 6. Начо-к - 12. Камавинга, 18. Чуамени, 8. Кроос - 11. Асенсио, 21. Родриго, 20. Винисиус 
Треньор Карло Анчелоти