РБ Лайпциг взе своето на "Мала Маракана" и победи Цървена звезда с 2:1. Така германският тим е сигурен осминафиналист, събирайки 9 точки. Манчестър Сити е лидер в групата с 12 пункта. С по 1 са Йънг Бойс и Цървена звезда.

Шави Симонс даде преднина на „биковете“ в 8-ата минута, а в 77-ата се разписа и Лоис Опенда. Малко по-късно Бенямин Хенрикс си вкара автогол, но това не се оказа фатално за състава на Марко Розе.

Преди две седмици германският спечели сравнително лесно с 3:1 у дома, но знаеха, че гостуването в Белград ще е по-трудно. Звезда много разчита на подкрепата на публиката си и това беше един от основните козове на тима, воден от Барак Бахар.

Под ръководството на израелския специалист сръбският гранд не се представя особено убедително в местното първенство и изостава с 6 точки от вечния си съперник Партизан. През уикенда “червено-белите” с лекота надвиха Радник Сурдулица и съхраниха силите на част от титулярите си за днешния двубой.

РБ Лайпциг пък преживя тежка седмица, в която отпадна от Купата на Германия след загуба от Волфсбург, а след това допусна поражение и от Майнц в Бундеслигата. За първи път през сезона съставът на Марко Розе не успя да вкара гол в два поредни мача, преди да гостува в Белград.