РБ Лайпциг победи Цървена звезда с 3:1 у дома в мач от група G на Шампионска лига. Точни за успеха на "биковете" бяха Давид Раум, Шави Симонс и Дани Олмо. Марко Стаменич се разписа за сръбския гранд. 

С успеха Лайпциг събра 6 точки и излезе на второ място във временното класиране, докато Звезда е последен с една точка. 

Gulliver/GettyImages
26 снимки

В 7-ата минута се откри първата добра възможност за гол в мача, но Лоис Опенда пропусна. Пет минути по-късно "биковете" вече бяха напред в резултата. Домакинита организираха отлична атака, при която Шави Симонс изведе Давид Раум на стрелкова позиция, а левият бек с плътен удар преодоля вратаря за 1:0. 

В 17-ата минута Юсуф Полусен отправи много силен удар от границата на наказателното поле, но Омри Глатцер се справи и спаси. Минута по-късно израелският вратар отрази удар с глава на Кастело Лукеба.

Малко след това се откри шанс за гол и пред сърбите. Мирко Иванич получи на точката за изпълнение на дузпа, но Янис Бласвих се справи.  В 25-ата минута Раум пропусна да вкара втория си гол в мача, след като насочи в десния ъгъл, но не намери целта. След половин час игра гостите първоначално получиха дузпа за нарушение на Лукеба срещу Шериф Ндиайе. Главният рефер обаче прегледа ситуацията на ВАР и промени решението си. 

В 59-ата минута "биковете" стигнаха до втори гол. Симонс получи твърде много свободно пространство и със страхотен удар от около 12-13 метра не остави шансове на Глацер. Домакините продължиха да атакуват и в следващите минути с пропуски се отличиха Кевин Кампл и Опенда. 

Звезда се върна в мача в 70-ата минута. Тогава Марко Стаменич се възползва от отлична възможност и вкара за 2:1. Последваха две отлични възможности пред Кристоф Баумгартнер, но австриецът ги пропусна. 

Все пак в 84-ата минута Дани Олмо сложи точка на спора с трети гол във вратата на Омри Глацер. Испанецът реализира отблизо на празна врата след подаване на Баумгартнер.