Тази вечер ще се изиграят нови осем двубоя от предпоследния кръг от груповата фаза на Лига Европа. Вече девет тима си осигуриха участие в осминафиналите на турнира през пролетта, а тази вечер ще паднат и голяма част от останалите въпросителни.

Байерн, Бенфика, Челси, Брюж, Борусия Дортмунд, Манчестър Сити, Наполи, Пари Сен Жермен и Реал Мадрид вече се класираха за елиминационната фаза, но кои са отборите, които могат да ги последват днес?

Група А:

Наполи вече е на осминафиналите. Те могат да спечелят първото място в групата си, ако тази вечер спечелят срещу Рейнджърс, а Ливърпул не успее да победи Аякс в Амстердам. Наполи може да завърши на първо място и с равенство тази вечер, но за целта Ливърпул трябва да загуби в Нидерландия.

Ливърпул ще се класира за следващата фаза, ако не загуби от Аякс. В същото време нидерландският гранд ще загуби всички шансове за класиране на 1/8-финалите, ако не спечели срещу Ливърпул. Аякс ще си осигури третото място в групата и участие в Лига Европа, ако стигнат до хикс срещу англичаните, а в същото време Рейнджърс загуби от Наполи. Шотландците все още имат шансове за третото място в групата.

БТА / BTA
52 снимки

Група B

Брюж вече е осминафиналист в турнира. Белгийците ще спечелят групата, ако днес не загубят от Порто. От своя страна Порто ще премине групата, ако днес запишат успех, а в същото време Атлетико не успее да победи Байер Леверкузен.

Атлетико ще загуби шансове за осминафиналите в ШЛ, но ще запази надежди за третото място и Лига Европа, дори и да не победят в Германия, а в същото време Порто победи Брюж.

Ако Байер Леверкузен загуби днес, то „аспирините” със сигурност ще финишират на последно място в групата.

Ако Порто спечели, или ако Леверкузен направи равен, а Порто избегне загуба, то Байер ще отпадне от Шампионска лига, но все още ще има шанс да завърши трети и да продължи в Лига Европа.

Gulliver/GettyImages
14 снимки

Група С

Байерн вече е в следващата фаза на турнира. Те ще завършат на първо място в групата, ако днес победят Барселона или Интер не успее да спечели срещу Виктория Пилзен.

Ако Интер спечели, „нерадзурите” също се класират за 1/8-финалите. Те ще преминат напред и с хикс, ако в същото време Барселона не спечели. Интер се класира независимо от своя резултат, ако Барселона загуби от Байерн.

Барселона ще отпадне от турнира, ако загуби от Байерн, ако и двата мача завършат при равенства, или ако Интер спечели срещи Пилзен.

Ако Интер спечели, то Барселона ще завърши на трето място и ще играе в Лига Европа. При равенства в двата мача – Барса също ще продължи във втория по сила турнир в Европа.

Виткория Пилзен изгуби шансове за 1/8-финалите в Шампионска лига, но все още има шансове за третото място. Чехите ще завършат последни в групата, ако днес загубят.

Gulliver/GettyImages
46 снимки

Група D

Тотнъм ще се класира за елиминационната фаза на Шампионска лига, ако днес „шпорите” победят Спортинг у дома. Лондончани ще завършат на първа позиция, ако победят, а в същото време Марсилия загуби от Айнтрахт Франкфурт.

Марсилия ще се класира за 1/8-финалите в ШЛ, ако французите и Тотнъм запишат победи.

Спортинг ще продължи напред, ако бият Тотнъм, а Франкфурт и Марсилия направят хикс. Португалците ще загубят шансове за осминафиналите, но ще запазят такива за третото място и Лига Европа, ако загубят, а Марсилия победи.

Франкфурт ще се прости с Шампионска лига, ако днес загуби от Марсилия. Германците ще финишират на последната позиция, ако днес загубят, а Спортинг спечели.

21 снимки