Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не скри, че е много недоволен от играта на отбора в мача срещу Реал Мадрид. "Мърсисайдци" отстъпиха с 1:3 в първия четвъртфинал от Шампионската лига, а детинските грешки в защита ядосаха Клоп, който беше доста критичен в оценката си за показаното в Мадрид. 

"Ако искаш да играеш на полуфиналите, трябва да си го заслужиш. Днес ние не го направихме, особено през първото полувреме. Единственото положително в мача, ако изключим гола на чужд терен, е фактът, че има и реванш", заяви разочарованият Клоп. 

"Просто не играхме достатъчно добре, за да създадем проблеми на Реал. Дори сериозно ги улеснихме. Грешките са част от играта и никой не е застрахован. Ние обаче не заслужавахме по-добър резултат. Голът и играта след почивката все пак ни дават надежди. Смяната на Наби Кейта? Няма нищо странно. Предприех промяна, защото не ми харесваше как се развиваше мачът. Чисто тактически ход. Но Кейта не беше единственият, който игра слабо. В този момент исках да направя още няколко смени", призна германецът. 

"След почивката имахме нужда да внесем повече интенизивност в работата с топката. Не можеш да се защитаваш срещу отбор като Реал, когато правиш толкова много грешни подавания в опасни зони. Ние им подарявахме топката в елементарни ситуации, а техните бързи футболисти излизаха сами срещу вратаря. Определено трябва да сме много по-добри в контрола на топката", обясни Клоп.