Рядко се случва Реал Мадрид да не е фаворит във финал на Шампионска лига. Треньори, анализатори и журналисти се обединяват около мнението, че Ливърпул е по-завършеният отбор и изглежда като по-вероятен победител на „Стад дьо Франс“. Не на такова мнение е наставникът на „лос бланкос“ Карло Анчелоти, който се уповава на историята на „кралете“ и техния път до финала.

В петък вечер Реал проведе последната си тренировка преди големия мач, а италианският специалист отправи няколко много дълги словесни послания към своите футболисти, като „Ел Чирингито“ успя да улови малко от думите му.

Gulliver/GettyImages
53 снимки

"Това, което направихме...истината е, че сега няма значение. На финала трябва да се адаптираме. Тук сте всички, за да се насладите на мача, което е най-важното нещо във футбола. Ще бъде красиво, но и трудно", започва частта с думите на Татко Карло.

„Това е забавлението, наречено финал и след него ще бъдем щастливи. Това е всичко", казва още легендарният футболист и треньор.

Без съмнение доверието на Анчелоти в неговите играчи е един от от решаващите фактори за поредния финал в Шампионска лига за мадридчани.

Изданието допълва своя материал, пишейки, че Анчелоти очевидно отново не залага на надъхване, експресивност и интензивни тренировки. Това, което италианецът цели, е да вдъхне увереност и спокойствие на футболистите си.