Полузащитникът на Барселона Иван Ракитич се разсипа от комплименти към звездата на Челси Еден Азар преди първия 1/8-финален двубой между двата тима от Шампионската лига. Хърватският национал обаче предупреди съотборниците си, че белгиецът не е единствената заплаха в редиците на съперника.

Азар: Реал ме иска от няколко години, ПСЖ също

16 невероятни факта преди Челси - Барселона

27-годишният Азар получи почивка при петъчния успех с 4:0 над Хъл Сити във ФА Къп, като така лондончани си гарантираха, че той ще е свеж за домакинството срещу Барса във вторник вечер.  В тази връзка Ракитич е категоричен, че белгийският техничар заслужава особено внимание заради своите бързина и нюх към гола.

Азар със знаково признание пред съотборник?

„За мен Азар е от световна класа”, коментира Ракитич. „Той може би е най-важният футболист на Челси. Ние обаче сме наясно, че Челси не е само Азар.”

„Със сигурност трябва да бъдем готови утре, за да го спрем. Знаем, че е много бърз и обича дуелите един срещу един. В последните си мачове той демонстрира настина добра форма. Трябва да сме готови за него.”

Аспиликуета: Иниеста няма да бъде добре приет на "Стамфорд Бридж"

„Трябва също така да сме подготвени за това, което Челси ще предложи като отбор. Чака ни един наистина специален мач и трябва да му се насладим”, добави Ракитич.