Бившият английски нападател Иън Райт жегна сериозно Антонио Конте, като коментира равенството на Челси с Барселона в първи осминафинал в Шампионската лига.

Според Райт, болните амбиции на Конте да спечели Шампионската лига оказват много негативно влияние върху игрите на тима в другите турнири.

Челси допусна загуби от Бърнли, Кристъл Палас, Уест Хем, Борнемут и Уотфорд през сезона и Райт е на мнение, че само Конте е виновен.

"Всичко идва от Конте. Той не получи играчите, които искаше и сега все едно си мята играчките през парапета," оприличи го на недоволно дете Райт. "Това стига и до футболистите му, защото все едно му казва - вие не сте достатъчно добри за мен."

"Явно е стигнало подсъзнателно до играчите, усеща се от мачовете, от отборите, които ги победиха. Съжалявам, но Челси трябваше да бие всички тези отбори, без да проявявам неуважение. Всичко идва от мениджъра. Той е заразил с негативизъм всички," продължи бившият нападател на Арсенал.

Според Райт още, Конте отчаяно иска да спечели Шампионската лига: "Същото бе и в Ювентус. Той иска едни играчи, не ги получава и не смята, че отборът е достатъчно силен, за да го стори. В крайна сметка в Юве, те го махнаха и стигнаха финал. Той иска толкова много да спечели Шампионската лига, че се изпълва с яд и гняв."