Започват реваншите от осминафиналната фаза на най-престижния европейски клубен турнир. Двойките Лайпциг-Тотнъм и Валенсия-Аталанта ще излъчат съответно първите продължили тимове към цедката на четвъртфиналите. 

Задачата за Тотнъм изглежда на пръв поглед много трудна. Минималното поражение с 0:1 в домакинството срещу германския Лайпциг означава, че момчетата на Жозе Моуриньо трябва да направят нещо, което изобщо не им се отдава през този сезон - да спечелят двубой като гост. 

Освен слабата форма на "шпорите", изразяваща се в 5 последователни срещи без успех във всички турнири, Моуриньо ще трябва да намира отговор и на продължаваща кадрова липса. Освен Хари Кейн и Хюн-Мин Сон извън строя в нападението на отбора ще бъде и Стивън Бергвайн, което само ще утежни и без това не леката задача. 

В другата среща от днешния ден нещата изглеждат доста по-ясни. Аталанта има аванс от внушителното 4:1 след домакинския успех над Валенсия в Бергамо. Сега задачата на "прилепите" ще е да спечелят с 3:0, което ще означава и продължаване напред заради вкарания гол на чужд терен.

Сметките за испанския гранд обаче ще се усложнят значително при гол на италианците на "Местая", а при наличието на триото Папу Гомес, Йосип Иличич и Дуван Запата, това изглежда като напълно реална перспектива.