Отношенията между Пари Сен Жермен и Реал Мадрид са повече от обтегнати към този момент, броени часове преди двубоя между двата тима.

Всеизвестно е, че „лос бланкос“ искат да доведат на „Бернабеу“ звездата на парижани Килиан Мбапе и точно това е причината за разрива между ръководствата, които иначе поддържат отлични взаимоотношения. Договорът на Мбапе изтича в края на този сезон и се очаква той да се присъедини към Реал без трансферна сума, но преди това той ще трябва да се изправи срещу испанския тим в осминафинален сблъсък от Шампионската лига.

Винаги в предишни подобни случаи на срещи между парижани и „лос меренгес“, ръководствата на двата клуба са вечеряли заедно в нощта преди двубоя. Сега обаче президентът на тима от френската столица - Насер Ал-Хелайфи е отменил събитието, на което е трябвало да присъства и Флорентино Перес.

Според Diario Sport все пак вечерята ще се състои, но това вероятно ще стане днес, може би след двубоя на „Парк де Пренс“. Участието на Ал-Хелайфи обаче остава под сериозна въпросителна.