Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис даде обширно интервю за френския "Le Parisien", в което изрази своите идейни възгледи за развитието на играта.

Де Лаурентис е един от най-успешните филмови продуценти в Италия, а от 2004 г. управлява делата на южния италиански отбор.

"Футболът е много важна индустрия. Но трябва да погледнем напред в бъдещето. Защото децата са пред компютрите и играят видеоигри. В момента не потъваме, но ние разрушаваме футбола. ФИФА и УЕФА са едни антики. След 8 години децата изобщо няма да се интересуват от футбол", сподели босът на Наполи.

"Вината обаче е наша, защото ние сме стари идиоти. Мачовете стават скучни. Мачовете са твърде дълго. Приспиват те. Трябва да се играе две полувреме на 30 минути с почивка от две до три минути", добави той с революционното си решение.

Де Лаурентис сподели и идеята си за нов европейски клубен турнир с четирите най-добри отбора от всяко от петте топ първенства - Англия, Италия, Испания, Германия и Франция: "Трябва да се променим. Ако направим един шампионат, който да замести Шампионската лига, с четирите най-добри отбора от всяко първенство, ще станат 20 отбора. Само в един мач - без реванши. Жребий ще реши къде да се играе мачът. Във вторник, сряда и четвъртък да се играе този турнир. В събота, неделя и понеделник ще се играят мачовете от местните лиги. Този нов турнир би донесъл 10 милиарда евро".