Ювентус ще си вземе няколко дни почивка преди следващия сезон и ще „оцени всичко“, сподели президентът на клуба Андреа Аниели след отпадането на „Старата госпожа“ от Шампионската лига.

Той каза, че е убеден, че Кристиано Роналдо ще остане и през следващата кампания, но отказа да коментира бъдещето на старши треньора Маурицио Сари. „Бианконерите“ бяха елиминирани от най-престижния европейски клубен турнир заради правилото за повече голове на чужд терен след загуба с 0:1 от Лион във Франция и успех с 2:1 на „Алианц Стейдиъм“ в Торино. 61-годишният Сари е в своя първи сезон начело на Юве и през сезона бе критикуван от италианските медии, независимо че изведе тима до девета последователна титла на Серия А миналия месец.

Gulliver/GettyImages
49 снимки

„Оставяме зад себе си един горчив сезон. Кампанията беше много трудна, написахме фантастична страница с деветата титла и особено с треньор, който стартира от аматьорските лиги и достигна до най-високото ниво. Шампионската лига очевидно е разочарование за нас, за играчите и феновете. Ще обмислим нещата в следващите няколко дни, ще оценим всичко и ще обсъдим как да процедираме догодина“, каза Аниели за Sky Sport Italia.

Въпреки своята доминация във вътрешния шампионат, Ювентус не е вдигал трофея от Шампионската лига от 1996-а насам.

„Шампионската лига е мечтан трофей за нас, но сега трябва да бъде цел“.

Той е уверен, че 35-годишната звезда на шампионите Роналдо, който определи като

„Най-добрият играч в историята на Шампионската лига“, ще остане за третата и последна година от своя контракт“, заяви Аниели.