Президентът на Аталанта Антонио Перкаси изрази дълбокото си възмущение от съдийството на Тобиас Щилер по време на 1/8-финала в Шампионската лига между Аталанта и Реал Мадрид (0:1). Германският арбитър показа директен червен картон на Ремо Фройлер от състава на бергамаските още в 17-ата минута.

"Беше шокиращо, побиха ме тръпки от този червен картон. Реших, че реферът е показал грешния картон. Това стана след едва 15 минути в толкова важен мач, гледан от целия свят. Аз можех само да се огледам около себе си: всички бяха объркани и почти засрамени. Това беше срамота и голяма несправедливост, неприемлива за италианския футбол. Това, че Александър Чеферин беше на трибуните? Той е умен човек и невероятно професионален ръководител. Лесно е човек да разбере какво си е помислил той. Освен това обосноваването с думата "впечатление" е грешно. Този термин се използва правилно, ако има поне един съмнителен момент. Аз обаче трябваше да си ги запиша, за да не забравя някой", започна босът. 

"Имаше фаул на Начо Фернандес срещу Йоаким Меле и още един на Лука Модрич срещу Матео Песина. Те трябваше да получат картони. Лукас Васкес също не беше санкциониран, а Каземиро заслужаваше втори жълт картон заради симулация. Съдията си спомни, че вече му беше показал картон, и затова прибра ръката си в джоба и не знам какво му каза. Ако беше наш играч, 100% щеше да получи червен картон, и то правилно. Има психическа субективност, неприемливо е да ставаме свидетели на такива грешки. Винаги всичко беше против Аталанта. Или си неадекватен и неподготвен за мач от Шампионската лига, или имаш пристрастия", сподели Перкаси.