УЕФА премести двубоя от групите на Шампионска лига между отборите на Глазгоу Рейнджърс и Наполи. Вместо на 13-ти септември, вторник, срещата ще се състои ден по-късно – 14-ти септември, сряда.

Причина за отлагането е липсата на полиция, която да бди за сигурността около двубоя,  тъй като голяма част от ресурсите й са ангажирани с процедури около погребението на кралица Елизабет II.

Това е първи домакински мач за Рейнджърс в Шампионската лига след 12 години чакане. 

"Заради някои ресурсни ограничения, с които се сблъскват тези дни в полицията, както и организирането на събития, съпътстващи поклонението и погребението на Нейно величество Елизабет Втора, мачът е пренасрочен с 24 часа по-късно, се казва в официално съобщение на клуба от Глазгоу.

"Рейнджърс, разбира се признава, че промяната на датата може да причини неудобство на нашите верни привърженици. Ще бъде възстановена сумата, платена за билет, на тези от нашите фенове, които не могат да присъстват на срещата, се казва още в прессъобщението.

От УЕФА също обявиха, че на въпросния двубой, като и на реванша в Неапол, няма да бъдат допускани гостуващи фенове.

Елизабет Втора почина на 8-и септември на 96-годишна възраст. От 9-и този месец във Великобритания е обявен 10-дневен траур.