Двубоят от втория квалификационен кръг на Шампионска лига между Хамрун Спартанс и Макаби Хайфа бе прекъснат в 54-ата минута заради инцидент на трибуните при резултат 2:0 в полза на гостите от Израел.

Макаби поведе в 40-ата минута чрез Франтци Пиеро, а седем минути след това, в добавеното време на първата част, Дийн Давид удвои аванса на гостите.

Тогава ултраси на Макаби се заядоха с малтийските привърженици, които не им останаха длъжни и започнаха цинични скандирания към гостите.  Това отприщи агресия от страна на феновете на Макаби и те започнаха да обстрелват съперника на трибуните с всевъзможни предмети. Наложи се футболистите на двата тима да приканят феновете да спрат с агресията, но това не стана.

Реферът взе решение срещата да се прекъсне, като двата тима се прибраха в съблекалнята, а след около 30 минути играта бе възобновена. Гостите успяха да вкарат още два гола и да спечелят с категоричното 0:4, като до голяма степен си осигуриха класиране в следващия квалификационен кръг на Шампионската лига.

Българският футболист на тима на Хамрун Юлиан Ненов бе резерва, но се появи в игра в 61-а минута.

Припомняме, че през 2022 година Хамрун Спартанс елиминира Левски след победа с 2:1 в реванша в София между двата отбора (първата среща бе спечелена от "сините" с 1:0), като последваха дузпи, в които малтийският тим надделя.