Днес предстои да се изиграят 8 мача от 5-ия кръг в груповата фаза на Шампионската лига. Някои от тях ще са решаващи за крайното класиране и това кои отбори ще продължат напред в турнира. Преди две седмици станахме свидетели на 36 гола в рамките на една вечер в ШЛ и само можем да си пожелаем отново да наблюдаваме толкова интересни и резултатни срещи.

В група "Е" Челси се утвърди като лидер след двете поредни победи над Милан, а днес ще гостува на РБ Залцбург, който също има амбиции да се класира за осминафиналите. Срещата е с начален час 19:45 и ще бъде излъчена пряко в ефира на MAX Sport 3. Разликата между двата тима е само точка в полза на английския гранд. На "Стамфорд Бридж" Челси не успя да спечели срещу австрийците, които са единственият отбор в групата без загуба.

Милан не взе точка от Челси и се озова в доста неизгодна ситуация, но все още има шансове да се пребори за участие във фазата на директните елиминации. Гостуването на Динамо (Загреб) е ключово за "росонерите". Срещата е с начален час 22:00 и ще бъде излъчена пряко в ефира на MAX Sport 2. На теория и равенството ще остави тима на Стефано Пиоли в играта, но е повече от сигурно, че шампионът на Италия ще преследва единствено победата. Същото важи и за "модрите", които вече показаха, че не са за подценяване с успеха срещу Челси на "Максимир". 

В група "F" Реал Мадрид до голяма степен си свърши работата, но за да е сигурен осминафиналист, трябва да стигне поне до равенство като гост на РБ Лайпциг. Срещата е с начален час 22:00 и ще бъде излъчена пряко в ефира на MAX Sport 3. Отборът на Карло Анчелоти и през този сезона доказва, че умее да извлича максимума от всеки мач, дори когато не блести. РБ Лайпциг е на второ място, но само с точка аванс пред Шахтьор (Донецк). 

Украинците гостуват на аутсайдера в групата Селтик и ще гонят задължителна победа, като в същото време ще се надяват РБ Лайпциг да загуби от Реал. Единствената точка на "детелините" до момента беше спечелена точно срещу Шахтьор. Шотландският гранд има съвсем илюзорни шансове за втората позиция, но може да завърши трети и да се прехвърли в Лига Европа.

Манчестър Сити си свърши предсрочно работата в група "G" и се нуждае само от точка при гостуването си на Борусия (Дортмунд), за да финишира на първата позиция. Срещата е с начален час 22:00 и ще бъде излъчена пряко в ефира на MAX Sport 4. Двубоят на Сигнал Идуна Парк" ще е специален за головата машина Ерлинг Хaланд, който ще се изправи срещу бившия си отбор. Борусия има преднина от 5 точки пред Севиля и ФК Копенхаген, но още няма гарантирано място на осминафиналите. 

Севиля се пребори за равенство като гост на Борусия, а днес посреща ФК Копенхаген с единствената мисъл за победа. Срещата е с начален час 19:45 и ще бъде излъчена пряко в ефира на MAX Sport 4. Кампанията на отбора от Андалусия не върви според очакванията, но в последните седмици в играта се забелязва прогрес. ФК Копенхаген e способен да се защитава добре, но в 4-те си предишни мача не отбеляза нито един гол. 

В група "Н" ще е най-интересно. Ювентус е опрян до стената и всякакъв друг резултат освен победа срещу Бенфика в Лисабон ще означава, че "бианконерите" няма да се класират за осминафиналите. Срещата е с начален час 22:00 и ще бъде излъчена пряко в ефира на MAX Sport 1. Задачата не е никак лесна, защото Бенфика е във великолепна форма. Португалският гранд няма поражение от началото на сезона, през уикенда триумфира в дербито с Порто, а в ШЛ на два пъти направи равенства с Пари Сен Жермен. Съставът на Роджер Шмит доказа класата си и с успеха с 2:1 над Юве в Торино. 

Ето и всички срещи от днешната програма:

19:45 Севиля - Копенхаген

19:45 РБ Залцбург - Челси

22:00 Борусия Дортмунд - Манчестър Сити

22:00 ПСЖ - Макаби Хайфа

22:00 Бенфика - Ювентус

22:00 Динамо Загреб - Милан

22:00 Селтик - Шахтьор Донецк

22:00 РБ Лайпциг - Реал Мадрид