Мениджърът на Арсенал Унай Емери е бил информиран от шефовете в клуба, че се очаква „артилеристите” през следващия сезон да играят отново в Шампионската лига. Бившият наставник на Пари Сен Жермен, Севиля и Валенсия не можа да класира отбора си в големия европейски турнир през този сезон, завършвайки на петото място в Англия. Същевременно Арсенал загуби тежко и във финала на Лига Европа от Челси и не успя и оттам да се класира за надпреварата.

През това лято „топчиите” похарчиха над 150 милиона паунда за подсилването си, а английският Daily Mail твърди, че мениджърът ще бъде уволнен, ако не сполучи с тази си задача.

Директорът по футболните операции Раул Санлехи е коментирал пред фенове, че шефовете на клуба очакват от Емери класиране за ШЛ, след като отборът през тази година е значително подсилен.

Санлехи бе една от причините през лятото на „Емирейтс” да акостират Никола Пепе от Лил, както и Киърън Тиърни и Габриел Мартинели. Към този момент Арсенал е трети в класирането на Англия, а също така е с две победи в Лига Европа, но всичко друго, освен класиране в Шампионската лига през идния сезон, ще се счита за разочарование пред борда на клуба.