От германското Министерство на правосъдието дадоха кратка пресконференция, на която споделиха това, което вече знаят след взривовете по автобуса на Борусия Дортмунд миналата вечер.

Главното, което бе оповестено е, че според Министерството най-вероятно става дума за терористичен акт, който е реализиран с "ислямистки подбуди". Точният мотив обаче не е известен.

Горещата версия за Дортмунд: Терористичен акт

На мястото на инцидента са намерени три идентични текста, които говорят за ислямистките подбуди. В тях се критикува позицията на Германия спрямо Сирия и се призовава за прекратяване на въздушните действия в страната. В момента текстовете се изследват от специалисти по ислямизъм.

От Министерството обявиха, че за случилото се са заподозрени двама души, чиито жилища са претърсени, а единият е задържан. Към момента обаче бяха отказани други подробности за тяхната самоличност.

Взривовете в Дортмунд - много професионално и добре планирано действие

Бе обявено още, че във взривните устройства е имало метални части и е било късмет, че инцидентът не е довел до по-сериозни последици.

Проверява се и версията инцидентът да е предизвикан от неонацисти, но към момента такава възможност изглежда малко вероятна.

Силни думи от боса на Борусия: Терорът няма да ни спре!

В снимки: Щетите по автобуса на Борусия Дортмунд