Лацио няма да бъде подкрепян от свои фенове при гостуването на отбора на Фейенорд в Ротердам в мач от Шампионската лига утре вечер, съобщава вестник "Гадзета дело Спорт". Същото се отнася да за привържениците на Фейенорд, които няма да пътуват за Рим в ответния мач, който е предвиден за 7 ноември.

Преди две седмици делегация на Фейенорд е била в Рим и е била информирана, че феновете на отбора "не са добре дошли в Рим". Това е решение и на Министерството на вътрешните рабати на Италия заради напрежението между ултрасите на двата клуба. От УЕФА са одобрили решението.

Фенове на Фейенорд вече са нанесли големи щети на фонтана Баркача в Рим при гостуване за мач на тима си срещу Рома през 2015 година.

Има напрежение и между треньора на Лацио Маурицио Сари и феновете на Фейенорд. През миналата година двата отбора се срещнаха в Лига Европа на 3 ноември в Ротердам (б. а. - 1:0 за Фейенорд), а след мача Сари заяви. "От трибуната зад скамейката към мен полетяха торби с урина. Разбира се, че това ме ядоса, никога не се беше случвало в кариерата ми".

След това Лацио гостува още веднъж в Нидерландия в Лигата на конференциите на АЗ Алкмаар, като на пресконференцията преди двубоя италианският специалист подчерта: "Никога не съм виждал по-лоши фенове от тези на Фейенорд".

Привържениците в Ротердам дори бяха приготвили хореография срещу Сари за мача утре, но от УЕФА я забраниха като "провокативна".