Заключителните мачове от груповата фаза на Шампионската лига предстоят тази вечер от 21:45. След тях ще станат ясни всички участници в елиминациите напролет, а също и тези отбори, които като трети в групите си, ще се влеят в Лига Европа.

Къде ще бъде най-интересно?  Категорично на „Анфийлд”. Там гостуващият Спартак Москва, най-вероятно с Ивелин Попов в стартовия си състав, ще пробва всичко, за да победи местния гранд Ливърпул. „Червените” от Москва и от Мърсисайд направиха равенство 1:1 в руската столица, така че при евентуалното изравняване в точките в случай на победа за руснаците,  те ще имат предимството. Развитието на този мач по по-неочаквания начин най-вероятно ще означава елиминация за Ливърпул. Англичаните и руснаците ще имат по 9 точки в този случай, а Севиля има леко на пръв поглед гостуване на отпадналия Марибор и при пълен успех в Словения испанците ще се класират за сметка на Ливърпул.

Интересно би било, ако Спартак бие на „Анфийлд”, а Марибор и Севиля завършат наравно. Тогава трите отбора ще съберат по 9 точки и ще се гледат само мачовете помежду им.  В този случай първото място би било за Спартак със 7 т., пред Севиля 5 и Ливърпул 3.

В Група F категоричен победител е Манчестър Сити. „Гражданите” гостуват на Шахтьор Донецк, като единствената цел за тях може да е да задържат 100-процентова си успеваемост. Украинците  ще гонят поне точка в двубоя, за да си гарантират второто място, тъй като при тяхна загуба и победа на Наполи в Ротердам срещу Фейенорд италианците биха имали предимство пред тях за второто място.

В група G сметките са относително прости. Бешикташ се е класирал с 11, Монако е отпаднал с 2, а Порто и РБ Лайпциг имат по 7 точки. Тоест, предвид предимството в преките двубои за португалците, ако срещу Монако те дублират резултата на РБ Лайпциг срещу Бешикташ, ще се класират за елиминациите в ШЛ.

В последната група G Тотнъм се е класирал като първи, Реал се е класирал като втори. Остава да разберем само дали Борусия Дортмунд или АПОЕЛ Никозия ще продължи напред в Лига Европа. Двата отбора имат по 2 точки, преките двубои завършиха 1:1, но общата голова разлика на немците е доста по-добра /-5 срещу -12/. Така че при еднакви резултати /б.р. знаци/ тази вечер за двата отбора, напред във втория по сила турнир ще продължи Борусия.  

Мачовете днес, всички започват в 21:45:

Група Е

Ливърпул – Спартак М

Марибор – Севиля

Класиране: 1 Ливърпул 9 т., 2 Севиля 8, 3 Спартак М 6, 4 Марибор 2

Група F

Фейенорд – Наполи

Шахтьор – Манчестър С

Класиране: 1 Манчестър С 15 т., Шахтьор 9, Наполи 6, Фейенорд 0

Група G

Порто – Монако

РБ Лайпциг  - Бешикташ

Класиране:  1 Бешикташ 11 т.,  2 Порто 7, 3 РБ Лайпциг 7, 4 Монако 2

Група Н

Реал М – Борусия Д

Тотнъм - АПОЕЛ

Класиране:  1 Тотнъм 13, 2 Реал М 10, 3 Борусия Д 2, 4 АПОЕЛ Никозия 2