Вратарят на Ливърпул Алисон ще отсъства около две седмици заради контузия в подбедрицата, потвърди мениджъра Юрген Клоп. Бразилският страж изненадващо липсваше в групата за днешния двубой срещу Аякс в Шампионската лига, като Куивийн Келехер ще стартира в мача тази вечер.

„Не е COVID“, каза Клоп пред „BT Sport“ в интервюто си преди мача, когато го попитаха защо Алисон не е в групата за мача.

„Той ни каза след мача [срещу Брайтън], че е почувствал болки в сухожилието си в 60-ата или 70-ата минута. Малко, но достатъчно за днес и вероятно за още една седмица, ще трябва да изчакаме и да видим. Никога не съм чувал за сухожилие, което ще се възстанови за само четири или пет дни, така че, мисля, ще отсъства от 10 до 14 дни", добави още германецът.

Трент Александър-Арнолд, Наби Кейта и Джердан Шакири също са аут, заедно с Джеймс Милнър, който получи травма в подбедрицата срещу Брайтън в събота. Върджил ван Дайк, Джо Гомес и Тиаго Алкантара също допълват препълнения лазарет на английските шампиони.