Наставникът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино коментира предстоящия сблъсък с Байерн на четвъртфиналите в Шампионската лига.

„В два мача всичко е възможно. Байерн е един от най-добрите отбори в Европа, дори в света, те са настоящите шампиони. Ние също искаме да спечелим този трофей и имаме средствата да го направим“, заяви аржентинецът.

„Байерн играе с висока преса, има бързи играчи по крилата. За нас ще бъде въпрос на баланс, да намерим правилната постройка. Трябва да ограничим бързото преминаване на съперника от защита в нападение. Това е нещо, което не направихме срещу Лил в събота. Хората се концентрират върху определени играчи в нашия отбор, но ние имаме много футболисти, които могат да направят разликата. Целият отбор е отдаден на каузата и иска да се върне от Мюнхен с добър резултат. Силата на Байерн е в колектива. Спечелването на Шампионската лига и световното клубно първенство се дължат на целия отбор. Те разполагат с изключително класни футболисти“, продължи Потечино.

Той коментира и проблемите, свързани с отсъстващи играчи. Байерн ще бъде без Роберт Левандовски, който е контузен, и Серж Гнабри, който е с коронавирус. За французите мачът пропускат Марко Верати, Алесандро Флоренци, Хуан Бернат и Леонардо Паредес, който е наказан.

„И в двата отбора има играчи, които пропускат мача. Световната ситуацията е такава и минава през трудни времена. Трябва да се адаптираме и това важи за всеки отбор. Контузии, наказания... тези неща са част от футбола. Просто трябва да се адаптираме“, добави Почетино.