Треньорът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино се изказа ласкаво за своя колега от Манчестър Сити Пеп Гуардиола преди утрешния полуфинален сблъсък между двата отбора в Шампионска лига. Двамата специалисти ще подновят съперничеството си, което стана пословично от сблъсъците им като мениджъри на Тотнъм и Манчестър Сити. Почетино изведе Тотнъм до финал в Шампионска лига преди две години, като отстрани на четвъртфиналите именно Сити на Гуардиола.

Освен като треньори, двамата са се изправяли един срещу друг и на терена като футболисти на Барселона и Еспаньол.

"За мен, Гуардиола е най-добрият треньор. Адмирирам го и мисля, че той върши страхотна работа. Той е изумителен треньор, винаги има различна стратегия и тактика за съответния мач. Обичам да се изправям срещу него и отборите, които той тренира. Важен е и клубът, който трябва да има доверие на треньора и да му помага с всички инструменти", заяви Почетино.

Наставникът на ПСЖ добави, че загубата от Байерн Мюнхен във финала на Шампионска лига миналия сезон ще даде допълнителна мотивация за парижани да се борят за трофея през тази кампания.

"Отборът вече притежава нужния опит в турнира, но трябва да напредваме стъпка по стъпка. Първо трябва да отстраним Манчестър Сити, което ще бъде много, много трудно", каза още аржентинецът.