Старши треньорът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино призна, че отборът му е срещнал сериозни проблеми в мача срещу РБ Лайпциг, спечелен с 3:2. Парижани губеха в средата на второто полувреме, но с два гола на Лионел Меси стигнаха до обрат. 

“Радвам се на победата. За нас е чудесно, че сме начело в групата. Играхме добре в началните минути, но после стана трудно. Срещу нас беше отбор, който вкара три гола на Манчестър Сити. Лайпциг още веднъж показа, че е способен да създава положения. Гостите бяха опасни през цялото време”, коментира Почетино. 

“Важното е, че показахме характер. При 1:2 започнахме да действаме по-организирано и направихме така, че да блеснат качествата на отделните футболисти. Нямам съмнение, че с течение на времето ще ставаме все по-добри”, убеден е аржентинецът. 

“Качествата на Мбапе са перфектни за игра на контраатаки. Когато имаше Лионел Меси с неговите пасове, а също така Хакими и Мендеш по фланговете, можем да залагаме на подобна тактика. Със сигурност има какво да подобрим по отношение на постепенните атаки”, отчете Почетино.