Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино отново прояви любовта си към Еспаньол, в който игра като професионалист (2004-2006 г.) и води като треньор (2009–2012 г.).

Във втория рунд от груповата фаза на Шампионската лига "шпорите" приемат Барселона. Тотнъм стартира с поражение (1:2) от Интер, след като водеше в резултата до последните минути на двубоя.  

"Моята привързаност към Еспаньол отхвърля всякаква възможност да стана треньор на Барселона. Имам ценности. Това е все едно Меси да да отиде в Еспаньол", каза Почетино.

"Питали са ме много, много пъти. Понякога думите ми се интерпретират грешно. Но сега искам да стане ясно. Мисля, че е невъзможно да водя Барселона. Това е емоция. Свързвам град Барселона само с Еспаньол", добави той.

"За много наши играчи това ще бъде много важен мач. Миналата година играхме с Реал. Ще опитаме да се забавляваме в този мач - мач, в който ще играе най-добрият играч в света - Лионел Меси. Футболът не е драма. Трябва да останеш концентриран и да се забавляваш срещу най-добрия играч", сподели Почетино за срещата.

От сметките за двубоя отпадат Деле Али, Кристиан Ериксен, Ян Вертонген, Серж Орие и Муса Дембеле. Вратарят Юго Лорис обаче е готов и ще застане под рамката на вратата.

Маурисио Почетино: Докато играе, Меси ще бъде №1