Старши треньорът на Милан – Стефано Пиоли, определи Борусия Дортмунд като силен отбор преди сблъсъка между двата тима в сряда вечер в Шампионска лига. „Жълто-черните“ приемат „росонерите“ на „Сигнал Идуна Парк“, а италианският специалист очаква труден мач. Пиоли е анализирал вестфалци и отличи атакуващите играчи Марко Ройс, Дониел Мален и Юлиан Брандт.

„Изпитваха затруднения срещу ПСЖ, но мисля, че се получи така защото френският отбор е много силен. Изгледах последните мачове на Борусия, това е отбор, който играе с голям интензитет, а в предни позиции разполагат с качествени играчи като Ройс, Мален и Брандт. Борусия е отбор, който съчетава интензивността, типична за германския футбол и качествата на атакуващите си играчи. Ще бъде труден мач със сигурност на голям стадион. Ще се подготвим, за да противодействаме на всичко от тяхан страна. Този двубой няма да бъде решаващ, но със сигурност ще бъде много важен.“

„Трябва да бъдем готови и ние сме, защото ни предстои огромен мач в Шампионската Лига. За съжаление не успяхме да победим в първия си двубой, въпреки че може би заслужавахме. Борусия е непобеден в Бундеслигата в не знам колко срещи вече. Ще бъде труден мач. Имаме един допълнителен ден за възстановяване, докато Борусия играха в петък. Те нямаха среща в средата на седмицата. Но ние сме Милан и трябва да дадем най-доброто от себе си в една враждебна атмосфера. Ще трябва да бъдем прецизни при изпълнението на плана си".