Наставникът на Милан – Стефано Пиоли, коментира класирането на тима на полуфиналите в Шампионска лига. „Росонерите“ направиха хикс с Наполи на „Марадона“, което напълно им стигаше след успеха с 1:0 в Милано.

Опитният специалист сподели, че е знаел една част от атакуващия план на партенопеите и по-точно това, че Виктор Осимен и Матео Политано ще завършат тризъбеца с Хвича Кварацхелия.

"Бях сигурен, че ще играят Политано и Осимен. Тео предпочита малко по-бавни играчи. Централните ни защитници бяха по-блокирани, но беше тактически ход, за да останем с числено преимущество, когато трябваше да се справим с Осимен“.

„Преотстъпихме инициативата, но в наказателното поле се защитавахме много добре. В този момент знаем, че сме много силни във вътрешността на терена, но знаем и че играем с две крила, които не са така брилянтни, когато се защитаваме. През първата част се справихме чудесно, след което успокоихме темпото малко".

"Аз като Саки, Капело и Анчелоти? Те са митове, не съм на тяхното ниво. Наполи изигра страхотен мач. Избрахме да се защитаваме по-назад, за да се справим с Осимен“.