Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли отказа да коментира ситуацията, при която централният защитник Фикайо Томори получи червен картон, а Челси получи дузпа в мача между двата отбора от Шампионската лига.

Решението на главния съдия Даниел Зиберт бе доста дискусионно, като случило се в 18-ата минута то определено повлия на крайния изход на мача, който завърши 2:0 в полза на гостите от Англия. Мейсън Маунт изпревари Томори, след което бе дръпнат на два пъти от бранителя на домакините. Халфът на Челси обаче остана на крака, измъкна се от преследвача и дори отправи удар в тялото на вратаря Тътърушану, след което Зиберт наду свирката.

"Мачът започна с усещането, че можем да направим много добро представяне. След това дойдоха дузпата и червеният картон, които промениха всичко. Челси не се нуждаеше от това да остава с числено превъзходство на терена. Не смятам да коментирам ситуацията, за мен е явно какво бе това решение. Не искам да го коментира. Казах на рефера това, което мисля. Английският ми не е толкова добър, но мисля, че той разбра това, което му казах", коментира Пиоли.

Недоумение от решението на Зиберт изрази и защитникът на Милан Пиер Калулу

"Ако Маунт беше вкарал гол, дали съдията пак щеше да даде дузпа и червен картон?", попита французинът.

"За мен това бе безкрайно лек фал. На това ниво, в Шампионската лига, е трудно да приемеш такова решение. Искахме да изиграем друг мач. Да покажем желание и да се борим за всяка топка. Но червеният картон реши срещата", каза още Калулу.

За Милан това бе и пета поредна домакинска загуби срещу английски съперник.