Треньорът на Милан - Стефано Пиоли, говори след победата с 1:0 над Тотнъм в първи осминафинал в Шампионската лига. Той сподели, че представянето на отбора е било добро, но знае, че тимът го чака тежък реванш. 

"„Мачът беше труден. Имаше голяма борба, както и се очакваше. Представянето ни беше добро и знаем колко тежко ще ни бъде в реванша. Изиграхме мача както трябваше – с фокус, решителност и отборна работа, доволен съм. Един треньор винаги е щастлив, когато види, че свършената работа в тренировките се прилага на терена. Това не ставаше често напоследък. Можехме да играем малко по-атакуващо през второто полувреме, когато пресата на Тотнъм не се получаваше, но момчетата играха с големи дух, решителност и солидност. Да, можехме да вкараме още два гола. Мачът беше голяма битка, като те също ни създадоха проблеми. Ние обаче се защитавахме добре при статичните положения, така че имахме доста позитиви.

Това беше първата стъпка, втората ще бъде още по-тежка. Такова представяне ще ни даде самочувствие, но трябва да бъдем по-енергични и динамични, защото това е нашият начин на игра. Месецът беше труден, като се опитваме да преодолеем тези трудности. Продължавам да вярвам, че работа с наистина специален колектив. Томори? Той тренира с нас вчера, но тази сутрин се оплака от болка на мястото на контузията му. Тъй като травмата беше мускулна, не беше редно да рискуваме“, коментира Пиоли след двубоя.