Централният защитник и един от лидерите в съблекалнята на Барселона – Жерар Пике прие спокойно първата победа на каталунския гранд насред „Олд Трафорд”. След 1:0 срещу Манчестър Юнайтед в първия четвъртфинален мач от Шампионската лига ветеранът още веднъж напомни, че съперник от ранга на „червените дяволи” не бива да бъде подценяван.

32-годишният Пике напомни за случилото се с ПСЖ в 1/8-финалите, когато французите взеха успех с 2:0 на същия стадион, за да отпаднат от надпреварата след 0:3 на своя „Парк де Пренс”.

„Да дойдем тук беше изключително трудно. Това е стадион с история, атмосферата е страхотна. Хората оказват натиск на съперника. Трябваше да се напрегнем много за победата”, анализира Пике.

„През първото полувреме ни натиснаха много сериозно, през второто – още повече. Трябваше да играем на контраатаки, да се прибираме отзад и да бъдем солидни. Вкарахме един гол, Филипе Коутиньо имаше шанс за втори, а през второто имахме още едно положение.”

„Вкарахме рано, което ни даде спокойствие. След това опитахме да играем, но имаше сериозен натиск – и от трибуните, и от Юнайтед. Не можем да сме сигурни в продължаването. След като видяхме това, което се случи на ПСЖ, които тук взеха дори по-добър резултат… Стават изненади във футбола. Манчестър Юнайтед е гранд и може във всеки момент да те обърне.”

„Много е специално да бъда на „Олд Трафорд” още един път. Получи се добър мач в крайна сметка. В дефанзивен план се намираме в добър етап през сезона. В личен план също се чувствам добре. Чрез опита, който съм придобил, мога да бъда от помощ за отбора”, допълни опитният бранител.