Миралем Пянич потвърди, че целта пред Ювентус този сезон е триумф в Шампионската лига, но предупреди, че хората трябва да знаят, че не е лесно да се спечели титлата в Италия.

„Бианконерите” имат седем титли поредни на Ботуша, като през този сезон вече имат шестточкова преднина пред Интер и Наполи.

„За да се спечели титлата в Италия, трябва да работиш цяла година. Хората си мислят, че е лесно и си казват ‘Със сигурност Ювентус ще спечели’. Трябва да знаят обаче, че не е лесно, тъй като трябва много работа, за да вдигнеш накрая трофея”, сподели босненският халф на торинския тим.

„Наполи е много силен противник и трябва да го уважаваме. Знам добре треньора на Интер Лучано Спалети. Той е много хитър и умен. Имаха известни проблеми в началото, но сега се справят много добре. Видяхме и в мача им с Лацио. Очаквам тези два отбора да ни преследват до самия край. Кампанията е дълга, а ние се намираме едва в началото ѝ. Вярвайте, че ни очакват много добри мачове”, продължи „петицата” на Ювентус.

Миралем Пянич

източник: Gulliver/GettyImages

И докато Ювентус доминира изцяло в Серия А, то „черно-белите” не могат да спечелят трофея в Шампионската лига от 1996 година насам. „Със сигурност Шампионската лига е една от основните ни цели през този сезон. Така е за клуба, както и за феновете. Знаем, че имаме потенциал и искаме да спечелим всичко възможно. Този състав го заслужава. Имаме нужните качества да се борим на всички фронтове”, завърши Миралем Пянич.