Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола твърди, че е много трудно да се разгадае тактиката на неговия колега в Реал Мадрид Зинедин Зидан, защото французинът винаги може да измисли нещо ново. Двата отбора излизат утре на "Етихад" в реванш от 1/8-финалната фаза на Шампионската лига. "Гражданите" имат преднина от 2:1 след първия двубой.

"Трудно е да предвидиш тактиката на Зидан. Когато си мислиш, че знаеш каква ще бъде, той излиза с нещо различно. Гледахме всички мачове на Реал след рестарта и говорихме за начина, по който си мислим, че ще започнат. Но обсъждахме много повече това, което ние трябва да направим", заяви испанецът.

Като бивш играч и треньор на Барселона, Гуардиола трябваше да отговори и на въпроса дали двубоят с Реал е по-особен за него.

"Дали излизам срещу Реал, или не, аз винаги ще подкрепям Барселона. Но когато играя срещу Барселона, също искам да ги победя. Честно казано, няма нищо специално. Искам победата заради нашите играчи и нашият клуб".

Гуардиола разкри, че голмайсторът на отбора Серхио Агуеро може да бъде готов за оставащите мачове в Лисабон, в случай че Сити успее да елиминира Реал и да се класира за финалната осмица.

"Серхио е в Барселона. Състоянието му се подобрява. Говорих с докторите. Надявам се, че ще може да се присъедини към нас, но все още не знам със сигурност."